Tequila
A tequila egy mexikói származású alkoholos ital, amelyet az agávé növényből készül. Az agávé növény egy fűszeres és illatú növény, amely kaktuszhoz hasonlatos. A tequila gyártásához az agávé növények cukortartalmú központi részét használják, amelyet pinának neveznek. A legjobb tequilák 100% agavéből készülnek, ami aztán meg is látszik az árukon.
Tequila Blanco: A legtáltalánosabb tequila fajta. A Blanco tequilák jellemzően világosak, szinte áttetszőek, tökéletes választás koktélokhoz vagy önmagukban shotként fogyasztáshoz.
Tequila Reposado: Az érlelt tequila, amelynek íze mélyebb és gazdagabb, általában 2-12 hónapos tölgyfahordós érleléssel. A Reposado tequilák általában enyhén aranyszínűek és kellemes lágy ízűek, és tökéletesek az önmagukban való fogyasztáshoz vagy koktélok elkészítéséhez.
Tequila Añejo: A leghosszabb ideig érlelt tequila, amelyet legalább 1 évet érlelnek tölgyfahordóban. Az Añejo tequilák sötétebb árnyalatúak, gyakran több mély ízt tartalmaznak, jellemzően ezek a legdrágább tequila fajták.