A Vergnano család által desztillált gin szülőhelyét idézi hangulatában. E gin egy kortyja megidézi a tökéletes gin pillanatot: ülünk az Amalfy part napsütötte teraszán, élvezzük a "Dolce far niente" nézetet, a semmittevés édes művészetét. A Malfy Gin egy családi cég megálmodta olasz gin, amely azonban globális babérokra tör. A Malfy Gin Torinó külvárosában készült a Torino Distillati üzemében. A Moncalieri terület hagyományosan híres minőségi likőrök előállításáról. Innen származnak eredetileg például a Carpano, a Cinzano és a Martini Rossi is. A lepárlót 1906-ban alapította Fratelli Ferrero di Riccardo, egy piemonti család, amely a bor és a vermut üzletágban tevékenykedik. Eredetileg a Malfy Gin a Vergano család kis szériában készített terméke volt, ám a Biggar & Leith alapítója, Elwyn Gladstone látta, hogy ebben a ginben sokkal szélesebb potenciál van, és megtalálta a módját, hogy a Malfy gin globális színpadra jusson. Malfy Gin élénk, fényes és csábító címkéje a citrus előretolt szellemére utal. A Malfy Gin con Limone meghatározó összetevője a citrom héj amely az Amalfi partról, illetve Szicíliából érkezik. Az alkohol búza alapú, a gyártáshoz pedig hagyományos eszközöket használnak, például kosárprést. A citrusokban gazdag, nehéz kivonatot desztillálják boróka (toszkán), koriander, cassia, édesgyökér, grapefruit héja és narancshéj hozzáadásával. Az eredmény egy nagyon finom, de meglehetősen intenzív, erős aromájú gin, amelyben tényleg döbbenetes citrusok vannak. Fogyasztása épp ezért egy kis vízzel, jéggel, és természetesen kevert italokban ajánlott.