Erős kollabbal készült Nathan is az év elejére. A katalán területen lévő La Calavera Brewing-os srácokkal még tavaly júniusban fixálta le, hogy amikor Spanyolországba utazik, akkor összerakják a nagyon régóta tervezgetett kollabot. Nathan őszi spanyol útján pedig, természetesen megtörtént a csoda. Egy olyan projektet raktak össze Marc-kal, hogy már akkor tudtuk mi is, ez nagy dobás lesz. Egy olyan tételről beszélünk, aminek a végleges koncepciója azután alakult ki, hogy Nathan és Marc 18 féle hordóból kóstolt meg 18 féle savanyú Saison-t. A végeredmény egy mixed fermentation, azaz kevert kultúrával erjesztett, savanyú Saison, ami összesen négyféle hordóban érlelődött, és az alábbi arányokban lettek blendelve: · 25%-a 12 hónapig, Rum hordókban érlelt Saison, · 25%-a 20 hónapig, Vörösbor hordókban érlelt Saison, · 25%-a 14 hónapig, Whiskey hordókban érlelt Saison, · 5%-a 30 hónapig, Cognac hordókban érlelt Saison, valamint · 20%-a friss Saison Ez az arany színű, minimális habbal rendelkező, szárazabb, készítéséből adódóan savas, a stílusának megfelelően gyümölcsös-szőlős, élesztős, enyhén földes jegyekkel bíró Saison minden kortyában hordozza a blendelésből adódó komplex, hordós jegyeket. Amikor elkezd picit felmelegedni, a korty végén megjelenik egy árnyalatnyi, Cognac-os édesség, ami teljessé teszi a kortyélményt. A nevét is érdemes jobban megnézni, hiszen a sör savasságára utaló Acid szót raktuk össze a sörfőzde otthonával, ami egy, az északi spanyol régió hegyeiben található völgy, azaz Valley.