A Jägermeister 56 különböző gyógynövényből készült német gyártmányú gyomorkeserű likőr, amelyet Wolfenbüttel városában állítanak elő. A gyógynövény pincébe, ahol a Jägermeister készül, csak a legfinomabb egzotikus gyógynövények, virágok, gyökerek és gyümölcsök kerülhetnek be, amelyek zsákokban érkeznek a világ minden részéről. Csak és kizárólag a legjobb alapanyagok kerülnek jóváhagyásra a szigorú lepárló-mesterük által. Ezek a tiszta, természetes alapanyagok biztosítják a komplex, eredeti ízélményt, amelynek köszönhetően a Jägermeister méltán híressé válhatott. Miután kiválasztották a legmagasabb minőségű alapanyagokat, a lepárló mestereik gondosan kimérik azokat a hagyományos receptünkben foglaltak alapján. A gazdag erdők és a körülöttük lévő tiszta vizek által inspirált titkos receptet és annak értékes gyógynövényeit keltik életre a lepárló mestereik. Több, mint egy év is eltelik mire egy üveg útja a végéhez ér, és elindulhat a Jägermeister gyárból. Ez idő alatt 383 minőségi ellenőrzésen megy át, amivel a legmagasabb minőséget garantálják. A Jägermeister íze összetett, kellemesen fűszeres és lélekmelegítő. Jól felfedezhetőek benne a citrus, gyömbér, csillagánizs ízei, amelyeket egy kellemesen kesernyés aroma kísér. Érdekesség: A Jägermeister logója Szent Hubertus legendájára utal és egy szarvasfejet ábrázol, amelynek agancságai között egy fénylő kereszt látható. Hubertus a legenda szerint szenvedélyes vadász volt, és egy nagypénteki vadászat alkalmával pompázatos szarvast pillantott meg, agancsai között fénylő kereszttel. Hubertus e jel hatására magába szállt és felhagyott a vadászattal. Először remete, aztán pap, majd püspök lett, a X. században pedig a vadászok és erdészek védőszentjükké választották.