Jacobus Alfons, vagy ahogy családja és barátai hívták Bobby, Indonéziában született, és a II. világháború során harcolt a holland hadseregben, majd 1950-ben Hollandiába költözött. Nagyon szerette a helyi borókával ízesített italt, a jenevert, de hiányolta az otthoni ízeket, ezért indonéz növényekkel fűszerezve saját gint készített. Bobby unokája, Sebastian, 2012-ben fedezett fel egy régi gines palackot a szülői házban, és nagyapja történetétől, illetve receptjétől megihletődve ment el Schiedamba, a gin őshazájába. Ott találkozott egy hetedik generációs gin-főzővel, az 1777 óta működő Herman Jansen főzde lepárlómesterével, akivel aztán két év kísérletezés után megalkották a Bobby's Gint.
A Bobby's tehát a hagyományos Schiedam jenever és a legfinomabb indonéz fűszerek házasságából született. A valóban egyedi, különleges ízeit a következő növényeknek köszönheti: citromfű, szegfűszeg, koriander, kubeba bors, fahéj keletről, illetve boróka, csipkebogyó és édeskömény nyugatról. Bobby's Ginhez csak organikus összetevőket használnak fel, amelyeket aztán egymástól elkülönítve párolnak össze a kiváló minőségű szesszel. A végeredmény a klasszikus növények és az indonéz fűszerek utánozhatatlan keveréke. Fűszeres, aromás, kirobbanóan friss citrusokkal és kellemes borsossággal, amely az édes és száraz ízek nagyszerű összhangját képes felmutatni.
A szemet gyönyörködtető Bobby's üveg a klasszikus jenever palackok illetve korsók modern újraértelmezése, barna és szürke füstüvegből, amelyet a hagyományos indonéz Ikat mintával díszítenek. Ez az egyedi palack is jól szimbolizálja kelet és nyugat találkozását.
Bobby's ginről mondták:
"Minőségi ital, csodád üveg"
"Remek áron, jó minőségű gint kaptam, aminek íze egyedülálló."