Whiskykülönlegesség Dél-Afrikából! Wellingtonban készül a Bain’s Whisky, amely az elmúlt évtizedben, 2013-ban és 2018-ban is elnyerte a világ legjobb gabonawhiskynek járó díjat. Sikerük titka a remastered szemlélet, a gondolkodásmód megváltoztatása a whiskykészítésben. Szerintük ugyanis nem létezik tökéletesség, csak a törekvés feléje, mert mindig van tennivaló, mindig van új fejlődési görbe a whisky tudományában, a sikerekhez pedig a kísérletezésen át vezet az út. A James Sedgewick Distillery az egyetlen kereskedelmi lepárló Dél-Afrikában, ahol maláta és gabonawhiskyket készítenek. A brand innovatív szellemiségét a Bain’s alapítója, Andy Watts lepárlómester ihlette, aki Európában elsajátította a whiskyművészet furmányos tudományát. Aztán ráébredt, hogy akkor tud emlékezeteset alkotni a műfajban, ha végtelen kíváncsiságát a whiskyiparban kamatoztatja, és remastered módon újraalkotja a régi technológiákat, valami tejesen újat alkotva: a Bain’s Whiskyt. A Bain’s Cape Mountain Whiskyt első töltésű Bourbon hordókban érlelik először 3 évig, majd további 2 évig friss, első töltésű Bourbon hordókban töltenek. Nevét a párlat egy olyan férfiúról kapta, aki az első utakat építette Wellingtonban. A Bain’s Single Grain 100%-ban napsütötte dél-afrikai gabonából készül, ls duplán érlelik first filled Bourbon hordókban. A Bain’s karakterisztikus aromáit és fenségesen lágy ízét dél-afrikai forró éghajlatnak köszönheti, amely felgyorsítja az érlelés folyamatát, és kivételesen selymes lecsengést ad a párlatnak. A határok feszegetése, a folyamatos megújulási vágy hozta létre a Bain's Cape Mountain Single Grain Whisky-t. A végeredmény egy testes, édesen csörgedező és ígéretesen füstös párlat, amit mindenképpen érdemes megkóstolni, ha valaki kíváncsi a szavannák színvonalas zamatát felvillantó whiskyre.